Ytterligare sju bekräftade fall av corona i Skåne

Publicerad 2020-03-05

Utanför infektionsmottagningen på SUS i Malmö finns sedan förra helgen ett tält för att kunna testa personer för covid-19 virus. Provtagningen sker utomhus ”för att minska risken för smitta och samtidigt se till att fler kan provtas på kort tid”.

Fler personer har bekräftats smittade av coronaviruset i Skåne. Senaste dygnet har ytterligare sju personer konstaterats bära på smittan, uppger Region Skåne på torsdagen.

Infektionsverksamheter i Skåne – närmare bestämt i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad – är samtliga involverade i dessa sju nya fall.

Hittills - fram till torsdag mitt på dagen – har sammanlagt nio fall av covid-19 konstaterats i Region Skåne. 470 prover har analyserats.

Två av de drabbade vårdas isolerade på sjukhus – en kvinna i Malmö och en man i Lund.

Smittspårning pågår

Samtliga sju nya fall Skåne har varit på resa i norra Italien.

Ingen av dem är allvarligt sjuk och de hålls isolerade i sina hem, meddelar sjukvården.

Region Skåne uppger att man inte lämnar inte ut några uppgifter om patienterna på grund av patientsekretess. Patientsekretessen omfattar bland annat uppgifter om sjukdomstillstånd, personliga förhållanden som bostadsort och arbetsplats.

Det är just nu inte känt om de sju nya fallen har kopplingar till de två tidigare, som bägge vårdas på sjukhus.

Smittspårning kopplat till de som nu konstaterats drabbade av covid-19 pågår.

Den som har allmänna frågor om det nya viruset kan ringa 113 13.

Om du får symtom ska du kontakta sjukvården genom att ringa till din vårdcentral eller telefonnummer 1177.

Har du inga symtom behöver du inte kontakta sjukvården. För att få lämna prov krävs både en medicinsk bedömning av sjukvården och en bokad tid.