En död och flera skadade i skolskjutning i Colorado

Uppdaterad 2019-05-13 | Publicerad 2019-05-07

När de första poliserna tog sig in i skolan hördes fortfarande skott som avlossades.

En elev dog och sju skadades.

Två misstänkta har gripits – båda tros vara elever på skolan.

På tisdagseftermiddagen, lokal tid, utbröt skottlossning vid Stem-skolan i Highlands ranch, söder om Denver i den amerikanska delstaten Colorado.

Polisen i Douglas County gick ut på Twitter och kallade händelsen för en instabil situation samtidigt som allmänheten uppmanades hålla sig undan.

– När de första patrullerna kom till skolan hörde de skott. När de gick in i skolan hördes fortfarande skott, säger Holly Nicholson-Kluth vid Douglas County-polisen.

Senare under morgonen, svensk tid, uppgav CBS och andra lokala medier att en elev dog i skolskjutningen.

Ytterligare sju är skadade, varav flera allvarligt. Alla offer uppges vara 15 år eller äldre och den döde var enligt polisen en 18 årig man.

Polisen uppgav också att man hade gripit två misstänkta. Båda tros vara elever på skolan och den äldsta av dem ska vara 18 år, enligt ABC News.

Enligt polisen hade de tagit sig långt in skolbyggnaden och började skjuta mot andra elever på två separata ställen.

En pojke som går på skolan säger till tv-stationen ABC att han flydde för sitt liv:

– Jag satt och pluggade när ett gäng elever kom springande och skrek: ”Skolskjutning, skolskjutning!”

– Det är galet här.

Michael Schwartz, tidigare elev på skolan berättar att för CBS att elever hjälpt till att få ner en av skyttarna på marken, en av dem är hans vän som nu vårdas för sina skador.

– Han hjälpte faktiskt till att oskadliggöra skytten. Med hans hjälp kunde några av de andra barnen få ner honom (skytten) på marken men på grund av det sköts han mycket mer än många andra, säger Schwartz till den lokala CBS-kanalen.

Följ ämnen i artikeln