Fick blixtrande start på solsemestern – ”Gick ett sus genom hela planet”

Publicerad 2018-07-29

Familjen Hellström från Huddinge fick en blixtrande start på sin semesterresa till Mallorca tidigt på söndagsmorgonen.

Efter att personalen varnat för turbulens och att man skulle styra rakt genom ett åskoväder började Mattias Hellström filma genom flygplansfönstret – och fångade en blixt som skrämde hela kabinen.

– Det gick ett sus genom hela planet och många blev livrädda, berättar Mattias på telefon från Mallorca där familjen nu landat säkert.

– Min sexåring vill alltid ha fönsterplats och satt bredvid mig – han blev riktigt rädd.

Enligt Mattias Hellström varnade kabinpersonalen för turbulens redan innan avfärd, och direkt efter start började resan rakt genom åskovädret.

– Det mullrade ordentligt så jag tog upp telefonen och fångade blixten inom 20 sekunder, berättar han.

”Once in a lifetime”

Själv blev hann han aldrig bli riktigt orolig, även om han trots många flygresor aldrig varit med om något liknande tidigare.

– Det var mest lite spännande och nu efteråt känns det kul att ha varit med om – det är väl ”once in a lifetime”. Jag har varit med om turbulens och läskiga landningar flera gånger men aldrig detta.

Efter den blixtrande starten hoppas nu familjen på en lugnare vecka på Mallorca.

– Absolut. Men jag fick visa filmen för piloten och kabinpersonalen efter landning, och enligt piloten gick huvudblixten precis framför vingen och inte genom planet. De tyckte också det var häftigt, säger Mattias Hellström.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln