Toppmoderatens attack mot Björklund: ”Men vänta lite...”

avHans Österman

”Verkar ju vara en bra idé från SD att Sverige borde lämna EU”, twittrade Jan Björklund sarkastiskt om Brexit-kaoset.

Svaret kom direkt – från toppmoderaten Tobias Billström.

”Men vänta lite – Vänsterpartiet har också ett EU-utträde på programmet.”

Moderaterna fortsätter sina digitala attacker mot C och L efter uppgörelsen med S och MP. Tidigare under tisdagen twittrade rättspolitiske talespersonen Tomas Tobé till Annie Lööf och Jan Björklund:

”Stämmer det att ni i uppgörelsen frånsagt er möjlighet att i justitieutskottet rösta för Alliansens kriminalpolitik om ni inte gjort upp med S och Mp om det?”

Annie Lööf svarade att det inte stämmer – och skrev:

”Du får gärna höra av dig nästa gång direkt, så behöver vi inte lösa ut detta via Twitter!”

På kvällen var det dags för nästa fajt på Twitter. Jan Björklund skrev om kaoset i Storbritannien efter Theresa Mays förkrossande förlust i parlamentets omröstning om utträdesavtalet.

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Liberalernas Jan björklund hånades av moderaten Tobias Billström.

Då svarade Moderaternas gruppledare i riksdagen, Tobias Billström:

”Men vänta lite – Vänsterpartiet har också ett EU-utträde på programmet. Eller har du missat det vid bedömningen av deras inflytande över en kommande regering?”

Vänsterpartiet – som under tisdagskvällen satt i möte för att avgöra Stefans Löfvens öde i statsministeromröstningen – har fortfarande EU-utträde som ett långsiktigt mål i sitt partiprogram.

I november gick dock partiledaren Jonas Sjöstedt ut med att partistyrelsen, i sitt sitt förslag till valplattform i EU-valet, vill lägga utträdeskravet åt sidan och ”markera att det inte är aktuellt i nuläget”.

Jan Björklund har hittills inte svarat på Billströms tweet.

ARTIKELN HANDLAR OM