Ännu en Uber-chaufför misstänks för våldtäkt

Uppdaterad 2018-07-23 | Publicerad 2014-12-19

Det skandalomsusade taxibolaget Uber skakas av ännu ett våldtäktsfall.

Den här gången åtalas en 46-årig chaufför för att ha våldtagit en kvinna i Boston, USA.

Den 46-årige taxichauffören anlände till kvinnans bostad i Boston den 6 december. Chauffören ska ha plockat upp kvinnan och sedan fört henne till en avlägsen plats där han våldtagit henne.

Rättegången mot föraren planeras starta den 24 december. Han nekar till brott, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Hittades via register

Polisen gick igenom företagets register över chaufförer och kunde senare fastställa vem föraren var. Nu åtalas han för brottet. Enligt åklagare i Boston har taxibolaget samarbetat med polisen för att få mannen åtalad.

– Det här är ett avskyvärt brott och våra tankar går till offret, sa Ubers talesperson Kaitlin Durkosh i ett uttalande.

Mannen hade genomgått en säkerhetskontroll innan han anställdes.

Mobilappen Uber erbjuder taxiresor med mobilbetalning och har gjort succé i hela världen. Men bolaget har förekommit i flera brottsutredningar på kort tid.

Tidigare i december greps en Uberchaufför i indiska Delhi, också misstänkt för våldtäkt. Gripandet ledde till student-ledda protester mot Uber utanför den lokala polisstationen.

En Uber-chaufför har tidigare dömts för att ha kört ihjäl en sexårig flicka som korsade vägen under nyårsafton i San Fransisco, skriver Bloomberg.

Höjde priserna under dramat

Det skandalomsusade taxi-företaget Uber lyckades dessutom hamna i strålkastarljuset under dramat i Sydney, där en gärningsman tog 17 personer som gisslan i över 16 timmar.

När Sydneys operahus stängde och byggnader evakuerades annonserade företaget på Twitter att de höjde priserna.

Beslutet försvarades med att prishöjningen var för att locka fler av sina chaufförer att gå online och ta emot bokningar. Men bolaget mötte skarp kritik och flera kallade prishöjningen "avskyvärd". Uber drog senare tillbaka prishöjningen och erbjöd i stället kunder gratis skjuts från området.

Följ ämnen i artikeln