Fick besök av älg – mitt i fredagsmyset

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-08

”Ser ett jättestort älghuvud i fönstret”

Familjen Sjöman i Olofstorp fick oväntat besök under fredagskvällen. En hungrig älgko och hennes kalv kom nämligen förbi och åt upp familjens äpplen.

– Vi hörde ett jättestort brak ute på verandan, och när jag gick och kollade såg jag ett jättestort älghuvud i fönstret, säger Malin Sjöman till Aftonbladet.

Det var en traditionell fredagkväll i det sjömanska hemmet. Chipsen var framplockade och filmen var påslagen när fredagsmyset plötsligt avbröts av en älgko som tagit sig in på verandan.

”Herregud, det måste vara älgen”

Älgen hade på något sätt tagit sig upp för de fem trappstegen till verandan och fram till dörren där en korg med äpplen stod.

– Vi har haft besök av älgen tidigare, då hade vi äppelkorgen stående nedanför trappan men nu hade vi ställt den utanför dörren uppe på verandan så älgen inte skulle komma åt dem. När vi hörde braket ute på verandan tänkte jag direkt att herregud det måste vara älgen. När jag gick dit och kollade såg jag den stå där och mumsa i sig äpplen i godan ro. Sedan upptäckte jag hennes kalv som stod nere vid äppelträdet.

”Häftigt och läskigt på samma gång”

Lyckligtvis slutade älgmötet fredligt. Tillsammans med sin man Henrik lyckades de få iväg de oväntade gästerna utan att någon av familjerna kom till skada.

– Jag gick runt på altanen på andra sidan huset och väsnades så att de skulle gå iväg. Älgkon lyckades halvramla nedför trappan och sedan gav de sig iväg. Även om det var häftigt så var det läskigt också så vi vill inte ha några fler besök.

Följ ämnen i artikeln