Tredje Bataclan-terroristen identifierad

Publicerad 2015-12-09

Den tredje terroristen som utförde dådet på konsertlokalen Bataclan har identifierats.

Enligt Le Parisien är det om 23-årig jihadist från franska Strasbourg.

Mannens namn uppges vara Mohamed Fouad-Aggad.

Den 13 november dödades 130 människor i synkroniserade terrorattacker i Paris.

De flesta av offren miste sina liv på konserthuset Bataclan där tre beväpnade gärningsmän gick till attack utrustade med automatvapen och bombvästar.

Nästan fyra veckor efter dåden har den tredje av gärningsmännen på Bataclan identifierats.

Reste till Syrien 2013

Enligt franska tidningen Le Parisien rör det sig om en ung jihadist som reste till Syrien 2013 tillsammans med en grupp på tio personer.

Franska BFM TV, som hänvisar till Le Parisiens uppgifter, skriver att mannen heter Mohamed Fouad-Aggad, 23, och att han ursprungligen var från Strasbourg i östra Frankrike.

Enligt BFM TV har Frankrikes premiärminister Manuel Valls bekräftat mannens identitet.

Bara dagar efter terrorattentatet kunde de två andra gärningsmännen – Samy Amimour och Ismail Omar Mostefai – identifieras.

Internationell jakt

Mannen som har utpekats som hjärnan bakom terrorattackerna, Abdelhamid Abaaoud, dödades i samband med en polisräd i Parisförorten Saint-Denis den 18 november.

Det pågår fortfarande en internationell jakt efter flera personer som misstänks ha deltagit i dåden. Den misstänkte terroristen Salah Abdeslam antas ha flytt till Syrien och två oidentifierade män – som ska ha haft falska id-kort med namnen Samir Bouzid och Soufiane Kayal – efterlystes nyligen av belgisk polis misstänkta för att ha varit inblandade i attackerna.