Misstänkt överfallsvåldtäkt i Arlöv – gärningsman på fri fot

Publicerad 2018-06-15

Polisen har spärrat av ett stort område i Arlöv.

Detta efter en misstänkt överfallsvåldtäkt mot en kvinna under natten.

– En anmälan är skriven om grov våldtäkt i nuläget, säger Kim Hild vid polisen.

Vid klockan 11.45 fredagen larmades polisen till utkanten av Arlöv i Burlövs kommun i Skåne. Polisen spärrade först av ett stort område och tekniker arbetade under morgontimmarna på platsen. Vid klockan 11.00 har avspärrningarna hävts.

En anmälan är skriven om grov våldtäkt.

– Vi får in det från SOS. Vi måste utreda omständigheterna kring händelserna men vi har en plats utomhus avspärrad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion Syd.

Kvinnan har förts till sjukhus.

– Hon förs med ambulans till sjukhus och kontrolleras på sjukhus. Hon behöver ambulansvård men verkar inte ha några allvarligare fysiska skador.

Vid klockan 07.30 är avspärrningarna fortfarande kvar.

– Den kommer vara det fram tills vi fått dit en specialsökhund som ska leta spår och förhoppningen är att kunna hitta någonting som kopplas till utredningen, säger Hild.

Ingen gripen

Polisens tekniker har dock lämnat platsen.

I nuläget har ingen person gripits som misstänkt för våldtäkten och enligt polisen finns det ingen namngiven gärningsman. Kim Hild kan inte säga om man misstänker att det är en eller flera personer som begått brottet.

– Det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Hild.

Polisen uppmanar nu folk som kan ha uppgifter att lämna att kontakta polisen på 114 14.

– Har man sett något före den tiden eller efter händelsen som kan vara av intresse för oss uppmanar vi att ringa. Hela kvällen och natten är av intresse för oss.

Följ ämnen i artikeln