Anhållna efter fynd av knark och sprängmedel

TT

Publicerad 2019-09-10

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.

Två män i 40-årsåldern har anhållits i samband med att misstänkta föremål hittats på två platser i centrala Göteborg. De två är misstänkta för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen ska också ha hittat stora mängder narkotika, uppger Göteborgs-Posten.

Polisen larmades vid åttatiden på måndagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till ett parkeringsgarage i stadsdelen Landala och kunde där omhänderta ett misstänkt föremål. Enligt tidningen ska sprängämnen hittats i ett fordon tillsammans med stora mängder narkotika. Polisen uppger på sin hemsida att en bil tagits i beslag.

Senare på kvällen kom ytterligare ett larm om ett misstänkt föremål på Smålandsgatan i närheten av polishuset i Göteborg. Flera gator i området spärrades av.

– Det finns anledningar att tro att händelserna hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Göteborgs-Posten.

De två misstänkta kunde gripas under natten och anhölls senare. De är båda kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Enligt tidningen förkommer även misstankar om grovt narkotikabrott i utredningen. Polisen vill i nuläget inte ge mer detaljerad information.

Följ ämnen i artikeln