Sjukvård anmälde inte Lysekilsmordförsök

TT

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2019-07-03

En knapp månad före händelsen i Lysekil i början av april, där en kvinna i 70-årsåldern misstänks ha tagit sin makes liv, gjordes ett liknande försök, rapporterar P4 Väst.

Det var i mars som kvinnan och hennes make hittades livlösa och akut medicinförgiftade. Efter händelsen gjorde sjukhuset inte någon polisanmälan.

– Vi kommer utreda det här och se om det är något vi skulle ha gjort annorlunda, säger Nu-sjukvårdens kommunikatör Niclas Claesson till P4 Väst.

Även polisen agerade bristfälligt. När Lysekils kommun upptäckte vårdens misstag kontaktade de själva polisen, som inte ville ta emot deras anmälan. En polis är skyldig att upprätta anmälan oavsett avsändare. Polisen har nu anmält sig själv för misstänkt tjänstefel.

En Lex Sarah-utredning pågår också då den 70-åriga kvinnan uppgett att hon och hennes man kommit överens om att avsluta sina liv på grund av dålig hjälp av hemsjukvården.

Den 70-åriga kvinnan sitter för närvarande häktad.

PODD: Aftonbladet Daily om självmordsmaskinen

Aftonbladet Daily om dödshjälp, etik, en omskriven organisation i Schweiz och en kontroversiell uppfinning som skapar rubriker över världen. Gäst: Cornelia Mikaelsson.
Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen