Luf ställer sig bakom Ullenhag

TT

Publicerad 2019-06-10

Liberala ungdomsförbundet (Luf) vill ha Erik Ullenhag som näste partiledare. Lufs ordförande Joar Forssell betonar Ullenhags förmåga att ena partiet och vara tydlig med vad Liberalerna står för.

Erik Ullenhag är en person som har tydliga socialliberala värderingar som man vet var man har och dessutom vågar kommunicera dem på ett längre och tydligare sätt. Vi tror att han både kan förnya och modernisera partiet.

När Luf resonerat sig fram till en kandidat har man också sett hur partiet uppfattas utåt och kommit fram till att budskapen ofta blivit spretiga.

Spretiga utspel

– Vi är ett parti som befinner sig i en allvarlig situation och sett över tid har Liberalerna nästan haft som strategi att göra många spretiga utspel. Vart och ett kanske är tydligt, men de pekar åt olika håll. Sammantaget blir det svårt för väljarna att veta vad Liberalerna står för.

Joar Forssell och Luf ser de framtida Liberalerna som ett mittenparti.

– Vi tror inte, och önskar inte, att Liberalerna ska kunna plocka väljare från den konservativa högerkanten. Vi tror att Liberalerna har en framtid i mitten, där man kan stå för fritt företagande och stötta de välståndsskapande krafterna, men samtidigt ha ett socialt ansvar.

Bra kandidater

Den 28 juni väljer Liberalerna ny partiledare efter Jan Björklund. Kampen om posten står mellan Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson. Sedan en vecka tillbaka turnerar de tre kandidaterna runt i landet för gemensamma utfrågningar.

– Det är tre bra kandidater som är kompetenta och har lång tid i partiet bakom sig. Skälet till att vi landar i Erik är att vi tycker att han i högre grad representerar förnyelse och modernisering.

Från och med i dag och fram till den 18 juni kan partiets länsförbund och sidoorganisationer och lokalföreningar formellt nominera den person de vill ha som partiledare.

ANNONS