Bombgruppen tas in efter explosion

TT

Publicerad 2019-03-07

Polisen har spärrat av runt fastigheten och larmat bombgruppen. Arkivbild.

En man skadades på torsdagsförmiddagen allvarligt i någon form av explosion i ett garage i Vännäs, cirka tre mil väster om Umeå. Den nationella bombgruppen har kopplats in för att bistå polisen.

– Vi får biträde av våra bombtekniker för att genomföra undersökningen. De ska hjälpa oss för att säkerställa att det inte finns något som kan orsaka ytterligare händelser, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson.

Mannen är förd till sjukhus och vårdas på intensiven för allvarliga skador, enligt region Västerbotten. Polisen har spärrat av runt fastigheten för att utreda vad som har hänt. Larmet kom in klockan 11.35 och man har under dagen även kört runt fastigheten med skoterpatruller och haft en drönare uppe i luften som tagit bilder.

– Det vi har gjort är att spärra av platsen, bland annat för att vi inte vill att personer ska röra sig där i närheten, säger Marie Andersson, presskommunikatör på polisen.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi försöker samla information och i nuläget känns det som det lika gärna kan handla om en tragisk olycka. Men vi vet inte än, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Fredrik Brink.

ANNONS