Hjälpte polisen ta upp jakten – efter smitarna på E4:an

Publicerad 2018-06-19

När Yasin och hans vänner såg två personer fly en trafikolycka tog de upp jakten. Nu hyllas deras insats av polisen, skriver Expressen.

– Jag kände ingen rädsla alls, jag visste vad jag skulle göra, säger han till Aftonbladet.

Yasin, 30, och hans två vänner var på väg hem från Södermalm i Stockholm där de ätit middag. När de körde längs E4:an söderut såg de att det skett en olycka i norrgående riktning. En bil hade kört in i ett vägräcke i höjd med Lindvreten, skriver Expressen.

– Jag och min vän ville hjälpa till och se om de i bilen mådde bra. Så vi körde av och körde in på E4:an norrut, säger Yasin.

Det var då de såg att det snarare var polisen som behövde hjälp. Polisen hade fått ett larm om att bilen hade vinglat och kört in i räcket och var på jakt efter de två misstänka personerna som flydde platsen.

– Vi såg killarna springa bort från platsen.

Så Yasin och hans vänner tog upp jakten. De körde efter de två misstänka smitarna medan de ringde polisen och beskrev var de var.

– Vi spionerade helt enkelt.

När polisen kom ikapp dem så började ingripande.

– En av mina vänner tog den ena killen och jag, polisen och en vän sprang efter en annan. Vi sprang in i skogen där vi grep honom.

”Det kändes skönt att hjälpa”

Yasin var aldrig rädd. Han är nämligen ordningsvakt, vilket en polis noterade då hon märkte att han visste vad han gjorde.

– Jag är ganska van med sådant här, jag jobbar med att ingripa i vardagen. Så jag kände ingen rädsla alls, jag visste vad jag skulle göra.

I ett Facebookinlägg hyllar polisen i Huddinge killarnas agerande, där de kallar dem ”Kvällens hjältar”.

– De var väldigt imponerade. De sa att ”det var synd att det är inte fler som er som gör det här, för då underlättar det vårt arbete”. Det kändes otroligt bra faktiskt, det kändes jättebra, säger Yasin och fortsätter:

– Det kändes skönt att hjälpa, det kändes bra att de blev gripna. Jag hoppas att fler gör som vi gör.

Polisen utreder nu grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka, skriver polisen i sitt inlägg.

Följ ämnen i artikeln