Terroristen: Jag hade ingen fotbollsbiljett

Uppdaterad 2016-03-26 | Publicerad 2016-03-25

Salah Abdeslam, 26.

Han hade ingen biljett till fotbollsarenan Stade de France.

Därför struntade Salah Abdeslam i sitt självmordsuppdrag.

Det berättar den gripne terroristen i förhör med belgisk polis, uppger franska tv-kanalen BFM.

Men Salah Abdeslam vägrar säga någonting om terrordåden i Bryssel, enligt BBC.

Fredag den 18 mars greps Salah Abdeslam vid en polisräd i Bryssel.

Han sitter nu fängslad i Brügge i väntan på att utlämnas till Frankrike.

Efter att från början ha sagt sig vilja samarbeta med polisen har Salah Abdselam sedan tvärvänt och vägrar att säga något. När det gäller dåden i Bryssel har han åberopat sin rätt att vara tyst, enligt BBC.

Men i de inledande förhören berättade han om sin inblandning i Paris-attacken i november förra året, då 130 människor dog och omkring 350 skadades, skriver franska Bfm.

Hade ingen biljett

Kvällen den 13 november körde han en bil till fotbollsstadion Stade de France. Med i bilen fanns hans goda vän Bilal Hadfi samt två okända irakier.

– Jag var tvungen att komma in på arenan som besökare men jag hade ingen biljett. Jag gav upp så snart jag hade stannat bilen utanför. Jag släppte av mina tre passagerare och sedan körde jag därifrån. Jag körde helt planlöst.

Ingen av hans passagerare lyckades heller ta sig in på själv arenan utan löste ut sina sprängladdningar utanför. En person dog och något tiotal skadades.

Springpojke?

Salah Abdeslam har pekat ut Abdelhamid Abaaoud som hjärnan bakom Paris-attentatet.

Sig själv beskriver han som en springpojke som hyrde bilar och bokade hotellrum för de tio terrorister som deltog i massakern.

Han gjorde det på order av sin bror Brahim Abdeslam som sprängde sig själv och ytterligare en person till döds på café Comptoir Voltaire.

Det var också Brahim Abdeslam som berättade för brodern att Abaaoud var centralgestalten och koordinatorn för attentatet.