Kvinnan ville skiljas – dödades i parkeringshus

Mannens egna ord: ”I’ve fucked up ”

Publicerad 2023-08-16

Polis på plats vid parkeringshuset.

Den 32-åriga kvinnan hade gjort klart för maken att hon ville skiljas.

Nu skulle de bara träffas för att prata.

Minuter senare låg hon ihjälhuggen på taket till ett parkeringshus.

Kvinnans man har erkänt mordet, nu ska det utredas huruvida han kan dömas till fängelse eller inte.

Rättegången mot den mordmisstänkte maken, en 37-årig man, är just nu satt på paus i väntan på att han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Mannen har erkänt mordet och Malmö tingsrätt har redan slagit fast att han är skyldig. Undersökningen ska göras för att avgöra om han ska dömas till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Det var den 13 april i år som mannen själv ringde en vän.

– I’ve fucked up (jag har gjort bort mig), sa han till vännen.

När ambulans och polis kom till parkeringshuset i Malmö var den 32-åriga kvinnan redan bortom räddning. Flera av de knivhugg som träffat henne var vart och ett dödliga.

Hennes make greps på plats och erkände direkt vad han gjort men han menar att han inte hade planerat dådet – att hans uppsåt bara var att prata med hustrun.

– Sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Men så hade jag kniven i handen och jag kände att om jag hade slagit henne några gånger skulle hon springa och ringa polisen och då skulle det bli värre, säger han i förhör.

En kort tid innan mordet hade den 32-åriga kvinnan berättat för maken att hon ville skiljas. För personer i sin närhet hade hon beskrivit äktenskapet som dött och att maken bröt ner henne psykiskt.

”Mer fantastisk mamma finns inte”

Samtidigt hade hon dåligt samvete över att lämna honom och hade erbjudit maken att hjälpa honom ekonomiskt till en början efter uppbrottet. Hon ville att allt skulle gå så smidigt som möjligt för deras gemensamma dotters skull.

– Mer fantastisk människa och mamma finns inte. Hon gjorde allt för allt och alla. Jag vet inte, superlativen kan hagla över henne. Hon såg alltid det bästa i allt och alla, säger en närstående till kvinnan i förhör.

Sms i utredningen visar att den 37-årige mannen inte ville skiljas. Han bönar och ber att hon ska komma hem och prata. ”Gör det för X (dotterns namn) och för mig”, skriver han.

På taket till parkeringshuset, vid den röda cirkeln, hittades kvinnan död.

Den 13 april gick kvinnan med på att möta honom för att prata om situationen. Samtidigt som deras barn var på en idrottsträning satte de sig i en bil på taket till ett parkeringshus med utsikt över idrottsplanen för att prata.

Då tog mannen fram en kniv och började hugga henne.

– Jag planerade inte att döda henne, det här skulle inte ha hänt. Jag älskade henne fortfarande. När hon låg där och var död bad jag henne om ursäkt, säger mannen i förhör.

Den rättspsykiatriska undersökningen väntas vara klar inom någon vecka.

Den 32-åriga kvinnan är en av nio kvinnor som hittills i år har hittats döda och där en man de en gång haft en relation med misstänks ha mördat dem.