Drama i Göteborg – knivman hugger och skriker rasistiska ord

Publicerad 2018-06-28

En man beväpnad med kniv gick till attack och hotade flera tågpassagerare på Göteborgs centralstation, som var på väg för att se VM-matchen mellan Sverige och Mexiko.

Mannen frågade ”Vill ni dö eller” och jagade sedan en passagerare ut från tåget.

– Han drog fram en kniv och började jaga flera. Han försökte hugga en person och sedan min kompis men han missade, säger ett vittne.

Det var när tåget från Mölndal stannade till på Göteborgs tågstation under onsdagen som en man blev aggressiv precis innan passagerarna skulle lämna tåget.

Ett vittne, som var ombord på tåget med sina vänner för att ta sig till Ullevi och se Sverige-matchen på storskärm, berättar för Aftonbladet hur en man började slå med knytnävarna i luften och mot personer som stod runt omkring. När tågdörrarna öppnades drog mannen upp en kniv och sprang sedan efter en passagerare ut på perrongen.

– Folk trodde vi skämtade först och att det inte var något allvarligt, säger ett vittne från platsen.

Fångas på film: ”Vill ni dö eller?”

Knivdramat fångades på film av ett vittne och i den hör man hur mannen frågar ”Vill ni dö eller?” och sedan ser man hur passagerarna fort försöker ta sig ut från tåget och därefter hur mannen, med kniven i handen, jagar en kille. Men en annan person ingriper och försöker avbryta mannen som då istället hugger mot honom.

– Han drog fram en kniv och började jaga flera. Han försökte hugga en person och sedan min kompis men han missade.

– Han skrek också flera rasistiska ord mot flera som bland annat svartskalle och liknande.

Ingen skadades

Ingen person kom till skada i samband med händelsen men flera kände sig uppskakade.

– Det var skitläskigt. Jag stod lite längre bak och när jag märkte att han blev aggressiv och hade kniv så stannade hjärtat till. Alla mina vänner var där så jag blev rädd att han skulle skada någon av dem. Men som tur var klarade sig alla.

Vittnet som filmade händelsen uppger att han visade filmen för en polisman när de var på väg till Ullevi.

Men när Aftonbladet pratar med polisen i Göteborg under onsdagskvällen säger de att händelsen inte har kommit till deras kännedom.

– Det är inget som syns i händelserapporten och jag har kollat med några på den operativa avdelningen och ingen anteckning har gjorts om att någon ska ha viftat med kniv på tågstationen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Försök till grov misshandel

Under torsdagen upprättades en anmälan hos polisen.

– En anmälan upprättades i dag och en förundersökning om försök till grov misshandel har inletts, säger David Eliasson på polisens utredningsjour Göteborg.

Han vill inte kommentera om polisen känner till personen på filmen.

Följ ämnen i artikeln