Våldtagen av polis i charterparadis

Uppdaterad 2015-07-27 | Publicerad 2015-07-23

En semestrande 24-åring i Alanya fördes bort under tre och en halv timme, våldtogs och pistolhotades  av en turkisk polis.

– Jag trodde han skulle kidnappa mig, att jag aldrig skulle komma hem igen. Jag trodde jag skulle dö, säger kvinnan till norska VG.

Alanya i Turkiet är en populär semesterort för skandinaver på sommaren, förknippad med bad och fest. För den 24-åriga norskan blev resan i veckan en mardröm. Halv fem natten mot måndag ska hon ha varit påväg hem till hotellet på moped tillsammans med en kompis när de blev stoppade av en civilklädd man berättar hon för norska tidningen VG.

– Han visade oss polisbricka och pistolen och sa att jag inte fick sitta bak på mopeden. Han bad mig sätta sig i bilen så att han tryggt kunde köra mig till hotellet. Jag ville egentligen inte, men jag tänkte att jag måste lyda polisen, säger kvinnan till VG.

Först tre och en halv timme senare skulle 24-åringen bli avsläppt av den turkiska polisen. Nu har hon anmält polismannen för att under de timmarna hållit henne fången, våldtagit och pistolhotat henne.

"Jag var livrädd hela tiden"

Kvinnan berättar för VG att hon satte sig i bilen, där det redan satt ett barn, vilket gjorde att hon kände sig lite tryggare. Men snart förstod hon att något var fel och bad flera gånger polisen att stanna. Mannen ska ha börjat dricka och blivit onykter. Han släppte av barnet vid ett hotell, där norskan senare fått reda på att mannen själv semestrar. Mannen blev allt fullare och obehagligare berättar hon.

– Jag försökte behålla lugnet, men jag var livrädd hela tiden. Han körde runt till många olika ställen. Jag visste inte var jag var, förutom att vi var utanför staden. Jag trodde faktiskt att jag aldrig skulle bli fri igen, säger hon.

Våldtagen under hot

Polismannen ska också ha försökt tvinga kvinnan att röka cannabis och hotat henne när hon vägrade.

– Jag tror han gjorde det för att jag skulle bli hög och kanske gå med på att ligga med honom.

Efter att ha kört runt i flera timmar ska polisen ha stannat i ett skogsområde. Där började han ta på 24-åringen.

– Jag sa nej och och försökte vrida mig undan. Då riktade han pistolen mot mig. Han sa att han älskade mig, fällde ner sätet jag satt i och hoppade på mig. Så våldtog han mig.

Släpptes vid okänd strand

Kvinnan berättar att polismannen var väldigt våldsam, att hon nu har blåmärken över hela kroppen. Efter våldtäkten ska mannen ha kört runt norskan i ytterligare en halvtimme innan han släppte henne på en motorväg vid en strand. Då kunde hon ringa sin vännina.

– Det tog en stund innan de hittade mig, jag visste ju inte var jag var. Jag tror det tog tio minuter att köra in till centrala Alanya. Men var vi var när han våldtog mig vet jag inte.

Hon anmälde våldtäkten samma dag och de senaste dagarna har hon tillbringat på polisstationer och för att bli undersökt på sjukhus. På fredag ska hon återvända till Norge enligt VG.

– Jag ska inte låta det här förstöra för mig. Jag har det för jävligt, polismannen var en obehaglig man i 40-årsåldern. Jag blir illamående bara jag tänker på det, säger kvinnan.

Bekräftar att det var polis

Tingsrätten i Alanya bekräftar att det kommit in en anmälan om våldtäkt och att den misstänkte är en en turkisk polis skriver norska VG. Mer vill de inte kommentera i nuläget, men polismannen ska tillfälligt ha blivit av med sin polislicens i en vecka. Kvinnan ska också varit i kontakt med norska ambassaden i Alanya.

– Jag är van vid att man kan lita på polisen så därför trodde jag att han hade ärliga avsikter. Jag tycker det är förfärligt otäckt att en polisman kan göra något sådant här. Jag hoppas att han straffas och att han aldrig mer får jobba som polis. Han gjorde något mot mig som kommer följa mig resten av mitt liv.

Följ ämnen i artikeln