’Det är glasklart att vinsten är hennes’

Uppdaterad 2016-10-12 | Publicerad 2011-12-16

Svenska spel tvekar inte om triss-miljonerna: Hela vinsten ska gå till Terecia Andersson

MALMÖ. Hos Svenska spel är det ingen tvekan:

Terecia Andersson är vinnare till triss-miljonerna.

– Det är glasklart att vinsten är hennes, säger Johan Söderkvist på spelbolaget.

Tvisten mellan Terecia Andersson, 35, och hennes mamma Marie-Louise, 60, har hamnat hos tingsrätten i Karlskrona. Båda hävdar att de köpt trisslotten som gav miljonvinst.

Kylig stämning

Vid den förberedande förhandlingen i tisdags var stämningen minst sagt kylig, mor och dotter tittade inte ens på varandra.

Om de inte kan komma överens om att dela vinsten kommer tingsrätten i april nästa år att avgöra vem som är lottens ägare och därmed ska ha vinstpengarna.

”Klara rutiner”

På Svenska spel tvekar man dock inte. Enligt dem är Terecia ensam vinnare och det är till henne man hittills varje månad betalat ut 10 000 kronor

sedan dragningen i april. Och enligt det statliga bolaget ska hon få lika mycket varje månad i ytterligare 24 år.

– Vi har klara rutiner för vad som gäller om en vinst ska delas. Och i det här fallet är det glasklart. Det finns en särskild blankett som ska fyllas i om vinsten ska delas på flera vinnare – och någon sådan blankett har inte lämnats in, säger Johan Söderkvist på Svenska spel.

Han förklarar att det var Terecias namn som fanns på vinstlotten som skickades in. Det var också hon som var med i TV4 den 2 april i år och skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 25 år.

– Hennes mamma fanns med, men antydde inte att lotten skulle ha varit hennes, säger Johan Söderkvist.

30 procent delas

I andra fall är det inte ovanligt att vinstpengar delas mellan olika personer, menar han.

– Cirka 30 procent av vinsterna delas. Då betalas pengarna ut till två eller flera personer.

Men då måste Svenska spel ha fått in blanketten där man anmäler namnen på vinnarna som ska dela pengarna. En sådan blankett skickades också ut till Terecia Andersson när hon sänt in sin vinstlott. Men den returnerades aldrig till spelbolaget.

Tidigare i år stämdes Terecia av sin mamma som hävdar att det är hon som köpt vinstlotten. Enligt henne fick dottern framstå som vinnare eftersom hon själv inte ville medverka i tv-skrapningen. Dessutom var hon rädd för att mista sitt bostadsbidrag om hon skulle stå som vinnare.

Följ ämnen i artikeln