Ica-handlaren Rasmus fina gest – bjöd äldre på semlor

avHanna Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

I Fettisdagens efterskalv upptäckte Ica-handlaren Rasmus att de köpt in för många semlor till butiken.
I stället för att sälja ut dem beslutade han sig för att bjuda områdets äldreboende på semlor.

– De hade inte varit med om något liknande, säger Rasmus Andreasson.

Foto: Trollängens äldreboende

I tisdags firande många Fettisdagen med att köpa semlor. Men inte tillräckligt många. På torsdagen upptäckte nämligen Rasmus Andreasson, butikschef för Ica supermarket Trollbäcken i Tyresö, att de hade väldigt många semlor över.

– Min brödansvarige råkade beställa in lite mycket. I stället för att rea ut dem bestämde vi oss för att göra något kul, säger Rasmus Andreasson, 28.

Rasmus beslutade sig för att bjuda ortens äldre på semlor, men fick inte tag i något äldreboende. Han publicerade då ett inlägg på Facebook-sidan ”Aktuellt i Tyresö” där han fick kontakt med Trollängens äldreboende.

Foto: Privat
Rasmus Andreasson, butikschef: ”Man kan ju vara en förebild för andra butiker som har grejer över som man kan göra något gott av”

En extra semmeldag

Lagom till två-fikat körde Rasmus och hans kollega Robin över 72 semlor till boendet.

– De hade inte varit med om något liknande, så de visste inte vad de skulle säga. Men man såg på dem att de blev jätteglada och fortsätter:

– Vi skulle egentligen kunna ha sålt dem för en slant, men det kändes mycket bättre att ge dem till de äldre så de fick en extra semmeldag.

Foto: Skärmdump Facebook
Inlägget som Rasmus Andreasson la ut på Facebook är nu uppe i 1400 gilla-markeringar.

Glädjande överraskning

– Alla blev överraskade. ”Men gud vilka fina semlor vi fått” och ”Oj vad stora” kommenterade flera boende, säger Regina ”Gina” Holmquist som är sjuksköterska på Trollängens äldreboende.

Och gesten var uppskattad av både boende och av personalen som också fick varsin semla.

Foto: Trollängens äldreboende

– Jag har inte varit med om att det kommit så här mycket godsaker någon gång så det kändes väldigt roligt, säger Regina ”Gina” Holmquist.

Nu hoppas Rasmus Andreasson kunna inspirera andra.

– Man kan ju vara en förebild för andra butiker som har grejer över som man kan göra något gott av. I framtiden om vi har mycket över under högtider eller liknande, är det självklart att vi kommer dela med oss.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Semlor

Ica

Facebook

Tyresö