Fråga Lena och Oisín om Palmemordet

Publicerad 2020-02-19

Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin och nyhetskolumnist Oisín Cantwell svarade på dina frågor i direktsändning.

Här kan du läsa deras svar och se sändningen i efterhand.

  • Nivette Dawod
    19 feb 2020

    Nu avslutas sändningen. Tack för era frågor!

  • Nivette Dawod
    19 feb 2020

    Om det är skandiamannen som är mördaren så är allt på nått sätt tragikomiskt. Utredningen, händelsen och mördaren. Som en jävla pappahammar-sketch, skriver Christer A.

    Lena Mellin: Vi vet inte vad Krister Petersson kommer att göra. Han nämner ingen Skandiaman.

    Oisín Cantwell: Det här är en fars. En tragikomisk fars, uselt, undermåligt.

    Lena Mellin: Men Krister Petersson ger intrycket av att han har läget under kontroll. Han kommer berätta för oss när tiden är mogen, före 1 juli någon gång. Om det är ett åtal, därom tvistar de lärde. Men där kommer ingå vem som är ansvarig.

  • 19 feb 2020

    Hej, är Skandiamannen död? Hur mångatidigare misstänkta är avlidna idag, kan man antag att den misstänkta har redan tidigare förekommit i utredningen?

    Roberto
  • Nivette Dawod
    19 feb 2020

    Kommer hela förundersökning att bli offentlig trots gärningsmannen är död? under Alexander Rabnor

    Lena Mellin: Väcks inget åtal så är inte förundersökningen offentlig. Men man kan frångå praxis och principer och offentliggöra allt.

    Vad händer nu då?

    Oisín Cantwell: Vi får vänta och se. Månaderna kommer att gå. Finjustering av det sista, ytterligare förhör. Petersson har nog tagit lite höjd för att det dröjer några månader till. Apropå frågan: Åklagaren kommer att offentliggöra vissa delar, för att underbygga sitt resonemang. 

  • 19 feb 2020

    Om det är skandiamannen som är mördaren så är allt på nått sätt tragikomiskt. Utredningen, händelsen och mördaren. Som en jävla pappahammar-sketch

    Tror på Christer A

ANNONS