Varmare väder att vänta – efter kyliga dagarna

Publicerad 2020-04-30

Regnskurar är att vänta även till helgen.

På en vecka har temperaturen sjunkit med cirka 15 grader i Skåne.

De kommande dagarna väntas det vända uppåt igen men regnet ser ut att stanna hela helgen.

– Man kommer känna en påtaglig skillnad redan efter att regnet passerat i dag, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se, om temperaturen.

Förra veckans fina vårväder med temperaturer på över 20 grader i Skåne har varit som bortblåst den här veckan. Onsdagen och torsdagen har istället bjudit på temperaturer ner mot 5 grader och regn som vräkt ner.

Vårvärmen är förvisso inte på väg tillbaka riktigt än - men bättre väder väntas ändå under långhelgen.

– Man kommer känna en påtaglig skillnad redan efter att regnet passerat i dag. Det blir inte så många mer grader på termometern men varmare blir det, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Nytt lågtryck

Den 1 maj väntas en temperatur kring 9 grader vid kusten men på eftermiddagen ser det ut att bli soligt med temperaturer på 13–14 grader i Skåne.

Innan solen tittar fram kommer dock ett nytt lågtryck att dra in.

– Det handlar mer om skurar den 1 maj, vilket gör att det regnar lite till och från. Det kanske avtar helt och hållet på kvällen och spricker upp, säger Mikael Sjöstrand.

Det ostadiga vädret kommer sedan att fortsätta på lördag. En solig start väntas på dagen, där det som mest ser ut att bli 13–14 grader.

Varmast men blåsigast

– Men typiska stackmoln blommar upp och det blir en del regnskurar. Kanske lite kraftigare på lördagen också.

På söndag ser regnvädret ut att ge med sig något. Det kommer dock fortfarande vara ostadigt väder och några lätta regnskurar väntas passera mitt på dagen.

– Men det ser ut att vara någon grad varmare. Det kan bli 15–16 grader på söndagen. Det här gäller framförallt östra Skåne, på Österlen, där det kommer vara som varmast. De kanske inte får något regn heller.

Även om söndagen ser ut att bli såväl varmast som med minst nederbörd ser det ut att bli blåsigt med friska till hårda vindbyar.

Följ ämnen i artikeln