God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-04-07

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Miljonär gripen – låg bakom avlyssningar

Läckan med hemliga krogsamtal bidrog till den polska regeringens fall. Nu har hjärnan bakom tjuvlyssnarligan gripits i Spanien. Mångmiljonären Marek Falenta hotade kasta sig ut från balkongen när polisen slog till.
Läs hela artikeln
En död vid Sudan-demonstration

Många evakuerade i storbrand

Ett flerfamiljshus i Säffle började brinna under lördagskvällen. Lågor lika höga som huset slog upp från taket. De boende evakuerade spontant.
Läs hela artikeln
Två skadade efter explosion

Här exploderar branden i Paris

En stor brand härjar i ett flervåningshus i Paris. I samband med branden hördes en kraftig explosion. Omkring 60 till 70 brandmän kämpar nu för att få kontroll på elden.
Läs hela artikeln

Musiker skadad i krasch med fyrhjuling

Han klämdes svårt under sin fyrhjuling. Nu vårdas Eric Wilson från skapunkbandet Sublime på sjukhus, rapporterar TMZ.
Läs hela artikeln
Han tvingades lämna ”Stjärnornas stjärna”

Föll i stormötet efter rött kort

Luis Suarez och Linoel Messi sköt Barcelona ännu närmare La Liga-titeln. Efter 2–0 mot Atletico Madrid är gästerna irriterade på domarna som visade ut Diego Costa för protest.
– På elva matcher här har vi fått sju utvisningar så något måste vi göra fel, säger tränaren Diego Simeone på presskonferensen.
Läs hela artikeln
Sopat och klart: Sverige till VM-final
Bengtsson segrare i svensk hopptrippel

Raseri mot nya burkviner: ”Idiotiskt”

Efter bag in box och pappförpackningar kommer nu vin på burk. Systembolaget har redan nappat på nya trenden, något som får vinexperten Carl Jan Granqvist att rasa:
– Jag tycker det är fullkomligt idiotiskt. Det inbjuder ungdomar att dricka, säger han.
Läs hela artikeln

Jag vill bara gråta över M:s nya logga

ANDERS LINDBERG: Dagens politiker låter PR-tänk styra politikens innehåll i stället för tvärtom. Därför handlar veckans mest omdiskuterade politiska nyhet om att Moderaterna byter tillbaka till sin gamla logotyp. Jag kommer på mig med att sakna både Kjell-Olof Feldt och Anders Borg i politiken.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!