Vägarbetaren David nära att bli påkörd: ”Respektlöst och för jävligt”

Uppdaterad 2019-06-11 | Publicerad 2019-06-09

Vägarbetaren David Hultman skulle reparera ett vägräcke när två bilister var nära att köra på honom och hans kollega. Nu rasar han över hur lite respekt bilister har för vägarbetare.

– Det är för jävligt, jag vill inte behöva vara orolig för om jag ska komma hem i dag eller inte.

På onsdagen skulle vägarbetaren David Hultman, 29, och hans kollegor reparera ett vägräcke på riksväg 40 mellan Borås och Göteborg. När de hade satt upp alla varningsskyltar och skulle börja arbeta körde en bil in en av deras lastbilar med påkörningsskydd, något han tidigare berättat för Borås Tidning.

– Bilen missade min kollega med en halvmeter, hade han tagit ett steg bakåt hade han förmodligen inte levt i dag, berättar David Hultman.

Han sprang bort till sin kollega men bara sekunder senare kom en annan bil som legat jämte den andra bilisten och var nära att köra på David som lyckades hoppa undan.

– På plats var jag väldigt fokuserad på att ta hand om de skadade och se till så att alla mina kollegor var ok. Sedan kom ju chocken av hur nära det var.

Två kilometer varningar innan vägarbetet

David berättar att de hade två kilometer av förvarningar för vägarbetet och han har svårt att förstå hur bilister kan missa dem.

– Jag tänker att det är jävligt respektlöst och för jävligt, man blir irriterad på folk som inte är mer uppmärksamma i trafiken. Detta är ju min arbetsplats. Jag vill inte behöva vara orolig för om jag ska komma hem i dag eller inte.

”Folk tittar ner i sina mobiler”

David Hultman har märkt att mobiltelefoner har blivit ett stort problem i trafiken som ofta orsakar olyckor vid vägarbeten.

– Det är så många som tittar ner i sina telefoner när de kör, de tänker kanske att det bara tar några sekunder att skicka iväg ett sms men under de sekunderna tappar de fokus och så står vi där. Jag tycker att kör man bil så kör man bil, telefonerna får man använda på fritiden.

Följ ämnen i artikeln