Trans-formern Optimus Pride på segertåg över världen

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2013-11-19

Svenska bilden delades av Star Trek-skådis

Transformers blir aldrig sig likt igen.

Svenske Jimmy Wallin, 33, gjorde om krigsroboten Optimus Prime till – Optimus Pride.

Nu går karaktären på ett stolt succétåg över världen.

På 15 timmar har Optimus Pride fått närmare 100 000 likes på Facebook.

Den stolta transformers-roboten har färgats lila. Han har fått vingar, handväska, kalsonger, två dildos och en prideflagga.

Krigsroboten Optimus Prime uppklädd för pridefestivalen. Eller hans homosexuelle bror. Skaparen Jimmy Wallin har inte riktigt bestämt sig.

– Jag har burit den här ordvitsen inne i mig ganska länge. Jag hade precis kommit hem från en skräckfilmsmässa i Tyskland och sett en massa nördiga saker och då tyckte jag att det var dags att börja arbetsveckan med Optimus Pride, säger Jimmy Wallin.

Debatten – trans-former?

Under veckan ritade han figuren och så i går skickade han den på skoj till den gamla Star Trek-skådisen George Takei. Skådisen har tagit ställning för homosexuellas rättigheter. Och han har ett facebookkonto där han aktivt lägger upp humorbilder. Jimmy trodde däremot aldrig att bilden skulle få så här stor spridning.

Efter att Takei laddat upp bilden på sitt Facebookkonto under natten till söndagen har den fått vingar på flera sätt. Bilden har delats över 13 000 gånger. Närmare 100 000 har gillat den och nu skapar den dessutom en debatt mellan transformers-fans.

Några för skämtet vidare och konstaterar att trans-formers inte är ett så dumt namn för en gay pride-hjälte. Andra reagerar precis tvärt om.

– En del tar illa upp för att de tycker att det är skadligt mot barn. Det kan jag inte alls hålla med om. En del tycker att jag förstör deras barndomshjälte och förlöjligar honom. Så finns det en del som tycker att det är ett påhopp mot gayrörelsen men det är det absolut inte, säger Jimmy Wallin.

Klädföretag intresserade

Men han har tar debatten med ro. Bilden är ett lyckokast för den svenska serietecknaren och illustratören. I dag har han haft kontakt med ett klädföretag för att eventuellt sälja in bilden. Och han stolt över att den egna barndomshjälten i Star Trek verkar gilla den.

– Men jag kan inte mjölka det hur mycket som helst. Jag kan inte skapa en serie med transgender transformers, då kommer jag blir stämd, säger Jimmy Wallin.

Följ ämnen i artikeln