Ska vittna i mordfall – sköts med flera skott

TT

Publicerad 2018-10-31

Offret för den senaste skjutningen i Göteborg är kallad som vittne i en kommande mordrättegång. Arkivbild.

Mannen är kallad som vittne i en kommande mordrättegång. På tisdagskvällen, samma dag som åtalet kom, skottskadades han av flera skott, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Om detta är vad det ser ut att vara, så är det förstås väldigt allvarligt, säger polischefen Erik Nord till tidningen.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades utomhus i Hjällbo och fördes till sjukhus med skottskador i båda benen och en arm. Hans skador bedöms inte vara livshotande.

Tidigare under tisdagen åtalades en man i 25-årsåldern som misstänks för ett uppmärksammat mord förra hösten, där gärningsmännen först misshandlade en man till döds och i samband med det också tände eld på hans kropp.

– Jag kan bekräfta att målsäganden i den senaste skottlossningen är hörd i den nyligen presenterade mordutredningen och finns med bland de vittnen som åklagaren kallat till rättegången. Vi undersöker givetvis eventuella kopplingar mellan det ena och det andra, säger kriminalinspektör Urban Svahn på den regionala utredningsenheten till GP.

Följ ämnen i artikeln