Kalvlever med sidfläsk i örtsky

Publicerad 2012-07-16

Fegato di vitello con pancetta in salsa di erbe

Lever kan vara något av det ­äckligaste man kan äta om den är fel tillagad.

Men rätt tillagad är kalvlever en delikatess.

– Och här har du nu rätt ­recept. Laga den här rätten och lär dig älska lever, säger Paolo.

Ingredienser till 4 portioner

Gör så här:

1. Värm olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i sidfläsktärningar, lökringar, ­salviablad, ­rosmarinstjälkar och ­persilja och låt allt fräsa på låg värme ­i cirka två till tre ­minuter.

2. Putsa bort eventuella hinnor från ­levern, salta och peppra på bägge ­sidor. Höj värmen i stekpannan och lägg i leverskivorna och bryn dem ­hastigt på bägge sidor, sänk värmen och låt skivorna steka vidare i en minut på varje sida. Häll i vinet och låt alltsammans puttra ­i ytterligare cirka två min­uter. Ta upp rosmarinstjälkarna som kastas.

3. Servera leverskivorna med sid­fläsket, lök, sky och med kokt färsk potatis.

Maxat med lax i Torne älv

Sommarvädret lämnar en hel del övrigt att önska. Men här kommer ett glädje­besked.

För laxen i Torne älv leker livet i regnet.

I början av juli hade 40 000 stigande laxar observerats vid ekolodning i forsen Kattilakoski, skriver nyhetsbyrån FNB. Det är långt mer än vanligtvis under en hel sommar.

Atso Romakkaniemi vid Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet i Finland tror att det kan vara fråga om den bästa laxsommaren i historien.

(Aftonbladet)

Deppad av snabbmat

Se upp så att du inte blir deprimerad.

Personer som äter en stor mängd industritillverkad snabbmat som kakor, hamburgare, varmkorv och pizza löper över 50 procent större risk att drabbas av depression, jämfört med dem som äter lite eller ingen snabbmat.

Det visar en studie vid of Las Palmas de Gran Canaria och the University of Granada, enligt Naturalnews.com.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!