Gisslantagaren död – insatsstyrkan stormade apotek

Publicerad 2022-12-10

En 40-årig man misstänks ha skjutit sin mamma och sedan tagit två personer som gisslan.

Han dog efter att insatsstyrkan stormat apoteket i Dresden där han barrikaderat sig.

Gisslan, en kvinna och ett barn, kunde befrias helskinnade.

En pistolbeväpnad 40-årig man tog sig på lördagsmorgonen in i ett kontorskomplex i tyska Dresden och började skjuta omkring sig.

Dessförinnan misstänks mannen ha skjutit ihjäl en 62-årig kvinna. Hon hittades död i ett flerfamiljshus. Polisen uppger för Radio Dresden att kvinnan är gärningsmannens mamma.

I kontorsbyggnaden försökte mannen ta sig in på redaktionen tillhörande Radio Dresden. Han ska ha skjutit sönder en nödutgång – men lyckades inte tränga sig in i radions lokaler.

Därefter flydde han mot mot stadskärnan.

”Var försiktiga, mannen är beväpnad!” varnade Radio Dresden.

Polisen på plats.

Polisen stormade apoteket

Inne i stadskärnan tog mannen en kvinna och ett barn som gisslan och barrikaderade sig i ett apotek i gallerian Altmarkt. Gallerian och delar av innerstaden evakuerades.

Polisen kallade in förhandlare. Men det var först när polisens insatsstyrka Spezialeinsatzkommando stormade apoteket och övermannade gisslantagaren som dramat fick sitt slut. Enligt uppgifter till Bild öppnade polisen eld mot mannen som skadades svårt.

Vid 12.30 greps 40-åringen av polisen. Gisslan, en kvinna och ett barn, befriades och klarade fysiskt oskadda. Gisslantagaren överlevde inte sina skador och dog kort senare.

”Vi utgår ifrån att han med all sannolikt led av psykisk sjukdom” säger en talesperson för polisen till MDR.

Följ ämnen i artikeln