Joe Biden ställer upp i presidentvalet

avJosefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden kommer att ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2020, rapporterar Bloomberg.

”Allting som har format USA står på spel. Det är därför jag i dag meddelar att jag kandiderar till presidentposten”, skriver Biden på Twitter.

Det har spekulerats i om den förre vice presidenten kommer att ställa upp mot i presidentvalet som utmanare till Trump och under torsdagen blev det klart, rapporterar Bloomberg.

Foto: Michael Dwyer / AP
Joe Biden, 76, kandiderar i nästa års presidentval.

Den 76-årige demokraten har offentliggjort sin kandidatur i ett videoklipp på sitt Twitterkonto och kommer inom några dagar att göra ett offentligt framträdande i Pittsburg, uppger Reuters.

”Kärnvärdena för vår nation, vår plats i världen, vår demokrati... allting som har format USA står på spel. Det är därför jag i dag meddelar att jag kandiderar till att presidentposten”, skriver Biden på Twitter.

Populär bland demokratiska väljare

Det är tredje gången som Joe Biden, tidigare vicepresident till Barack Obama, ställer upp i presidentvalet.

Trots att han det senaste veckorna varit i blåsväder efter att flera kvinnor anklagat Biden för olämpligt beteende är han klar favorit i mätningarna om vem de demokratiska väljarna vill se som presidentkandidat. I en opinionsundersökning som Real Clear Politics gjort får han 28, 8 procent av den demokratiska väljarkårens stöd, efter honom kommer Bernie Sanders med 21,8 procent och på tredje plats Kamala Harris, senator i Kalifornien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM