Överlevde fem nätter i Australiens vildmark

TT-AFP

Publicerad 2020-02-17

Översvämningar på Guldkusten i Australien i januari. Det är dock inte i det här området som kvinnan försvann. Arkivbild.

Hon har sovit i grottor och druckit vatten från bäckar. Så överlevde en 26-årig kvinna fem nätter vilse i den australiska vildmarken, rapporterar lokala medier.

Kvinnan försvann i onsdags sedan hennes vandringskompis tappat bort henne vid ett vattenfall vid Tallebudgera på Guldkusten. Sedan dess har det regnat kraftigt i området, som också har drabbats av översvämningar. På bara ett dygn föll 141 millimeter regn.

Ovädret innebar stora utmaningar för sökarbetet. Men polisen lyckades till slut hitta kvinnan, som uppges må bra med tanke på omständigheterna.

Kvinnan hittades i närheten av platsen där hon försvann, men hade klättrat upp omkring 30 meter ovanför vattenfallet. Polisen Mitch Gray hade "klumpar i magen" under insatsen.

– Det fanns ingen stig, så det de gjorde var inget annat än fantastiskt, säger han till australiska ABC News om räddningspersonalen som han menar riskerade sina liv.

Följ ämnen i artikeln