Skulle räddas från att drunkna – körde mot brandmännen

”Fick slänga sig åt sidan i sista sekund”

Publicerad 2017-07-22

Räddningstjänst larmades till ett misstänkt drunkningstillbud.

Men när pådraget anlände till platsen fick ärendet en helt ny vändning.

Den misstänkta mannen hoppade upp ur vattnet och körde rakt mot brandmännen med en bil.

Strax efter klockan 17 på lördagen larmades brandkåren och dykare till Klarälven i Karlstad. En man uppgavs ligga i vattnet. Men när räddningspådraget kom fram till platsen hoppade mannen upp ur vattnet – och larmet fick en helt annan vändning.

– Räddningstjänsten var på plats för att fiska upp honom, och räddningstjänsten säger att han är påverkad och försöker förhindra honom att lämna platsen, berättar Peter Persson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Bergslagen.

Körde rakt mot brandmännen

Men mannen satte sig i en bil och gjorde en vansinnesfärd i hög fart. Enligt uppgifter till Aftonbladet körde mannen mot brandmännen – som försökte rädda honom från att drunkna.

– De fick kasta sig åt sidan i sista sekund, och sen försöker han sticka därifrån, säger ett vittne till Aftonbladet, som tillägger att mannen inte körde på en bilväg utan på gång- och cykelbanor.

Brandmännen ska inte ha skadats, men blivit chockad av händelsen.

– De hade inte trott att drunkningslarmet skulle sluta med att man nästan skulle bli påkörd, säger vittnet.

Stökigt gripande

Flera polispatruller kallades till området och lyckades till slut få stopp på bilen.

– Han är ganska stökig och nu omhändertagen för drograttfylleri, vi ska hålla förhör och ta prover på honom, säger Peter Persson.

Enligt polisen kan fler rubriceringar tillkomma.

– Vi får jobba vidare i ärendet för eventuella tilläggsbrott, om han har kört mot räddningspersonalen får utredningen visa.

Följ ämnen i artikeln