"Blod ur öronen" – flygresenärer till sjukhus

TT

Publicerad 2018-07-14

Ett Ryanairplan på väg från Irland till Kroatien fick landa i Tyskland och 30 passagerare fördes till sjukhus. Arkivbild.

Minst 30 flygpassagerare fick föras till sjukhus då ett Ryanairplan nödlandade i Frankfurt efter ett plötsligt lufttrycksfall i kabinen.

Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

Flygplanet var på väg från Dublin i Irland till den kroatiska kuststaden Zadar då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen.

En av personerna ombord lade ut ett foto inifrån kabinen på Facebook, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hördes under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig. Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

Det trettiotal passagerare som fick föras till sjukhus för kontroll kunde alla lämna sjukhuset senare på lördagsmorgonen, för att senare fortsätta resan mot Kroatien på ett annat Ryanairplan.