Någon klottrade könsorgan på Siljes kor

Publicerad 2018-09-30

Silje Kyllingstad gjorde en chockerande upptäckt efter att hennes bröder haft fest på gården. Någon hade sprejat ned både hennes väggar och kor med könsorgan, skriver norska TV2.

– Jag blev så arg och frustrerad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, säger hon till Aftonbladet.

Silje Kyllingstad har en gård med kor i norska Gjesdal i Rogaland som hon har drivit i två år. I fredags hade hennes bröder, som bor i ett hus på gården, fest. Dagen efter, vid niotiden, gjorde Silje en chockerande upptäckt, något även TV2 skrivit om. Det första hon såg var att någon kört in med traktorn i ladans vägg. Men det var inte det som gjorde henne mest arg.

– Någon hade klottrat könsorgan, penisar och vaginor. Det står massa vidriga uttryck på väggarna. Och så såg jag att de hade målat på djuren med. Då tappade jag fattningen. Jag blev så arg och frustrerad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, säger hon och fortsätter:

– Det är inte så att det är främmande människor som har dykt upp och gjort det här utan det är vänner till mina bröder.

Lyckligtvis kommer det gå att få bort färgen på djuren, även om det är svårt. De måste klippas för att färgen ska försvinna helt.

Hon har polisanmält händelsen. I hopp om att få några tips på vem eller vilka som har gjort detta har hon skrivit om händelsen i ett Facebookinlägg.

Har tappat hoppet om mänskligheten. Möttes av en otroligt sorglig syn i dag”, skriver hon i inlägget.

”Korna är rädda”

Flera har förfasat sig över händelsen och vill hjälpa henne ta fast den skyldige.

– Man ska kunna ha en fest utan att det slutar så här, säger hon.

Nu måste hon städa upp i ladan och få bort klottret – något som kommer att kosta en del. Men värst är att djuren har traumatiserats.

– De är inte skadade men de är rädda. Kalvarna var väldigt kontaktsökande märkte vi och korna håller sig undan.

Följ ämnen i artikeln