Sexårig flicka fotograferades naken av äldre elever

Uppdaterad 2019-02-07 | Publicerad 2019-02-06

En sexårig flicka ska ha blivit avklädd och fotograferad av äldre elever på en skola i Södertälje kommun.

Föräldrarna kontaktades inte av skolan – utan fick höra om händelsen av dottern, skriver Länstidningen Södertälje.

Sent i januari ska en sexårig flicka ha blivit utsatt för en allvarlig kränkning på en skola i Södertälje kommun. Högstadieelever höll fast henne, tog av både byxor och trosor och fotograferade henne, rapporterar Länstidningen Södertälje. Händelsen ska ha inträffat i ett rum där flickan ibland sitter själv för att slippa oljud. Föräldrarna kontaktades inte av skolan, de fick i stället höra om det från dottern.

– Lärarna tyckte inte att det var någon stor grej, hon hade inte varit annorlunda mot vad hon brukar, de gjorde bedömningen att det inte behövdes. Men, min dotter var med om en allvarlig kränkning, ett övergrepp, de måste ju så klart ringa och berätta vad som har hänt, säger flickans mamma till LT.

Hon menar att det nu känns fel att skicka dottern till skolan och har polisanmält händelsen.

Anklagelserna tillbakavisas

Föräldrarna har senare haft ett möte med rektorn. Hon förklarar för tidningen att hon inte kommenterar enskilda ärenden.

– Skolans policy är att vi alltid kontaktar vårdnadshavare och att vi utreder det som har hänt, vårdnadshavare får alltid återkoppling, säger hon.

Mamman till ett av de utpekade barnen tillbakavisar anklagelserna. Hon har i stället gjort en motanmälan om förtal.

– Det är anmärkningsvärt att det inte varit någon vuxen med den här yngre flickan. Hade skolan tagit ansvar från början och alltid haft stöd åt flickan, hade mitt barn sluppit de här grova anklagelserna, säger hon till LT.