Orm dyker upp mitt i frukosten – i Orminge

Uppdaterad 2019-06-19 | Publicerad 2019-06-13

Carmen Nordquist och hennes familj är nyinflyttade i orten Orminge. Så när de fick besök av en orm under onsdagsfrukosten kunde de inte tro sina ögon.

– Vi fick ju lite panik, vi bor på andra våningen och förstod inte alls hur den kom dit, säger Carmen.

Under onsdagsmorgonen satt Carmen Nordquist och åt frukost med sin familj – när de plötsligt fick syn på en orm ringlandes utanför fönstret.

– Det såg ut som en svart kabel och vi förstod inte vad det var, berättar Carmen.

Men efter att ha kikat närmare på ”den svarta kabeln” såg de vad det egentligen var.

– Vi tänkte bara ”men herregud, är det verkligen en riktig orm?” och när vi sen såg hur den sträckte ut tungan insåg vi att ”Ja, det är en riktig orm”.

”Den var enorm”

Familjen skulle i väg till förskola och jobb och kände sig handfallna inför situationen. De visste inte var de skulle vända sig.

– Den var enorm. Vi hade ingen aning om vad man gör i de här situationerna. Det är inte varje dag en orm hänger utanför ens fönster liksom, säger Carmen.

De ringde sin vice värd som berättade att han aldrig behövt hantera ett ärende som detta tidigare men att viltvårdare skulle analysera den.

Ormen försvann av sig själv och vart den tagit vägen är ett lika stort mysterium som vad det kan röra sig om för orm. Carmen delade med sig av bilderna i en lokal Facebook-grupp för upphittade saker.

– Är det en vild orm? Är det någons husdjur? Och vad är det för orm? Folk delade med sig av alla möjliga teorier, säger hon.

Familjen har även fått en hel del skämt om att de fått ormbesök – så kort efter att de flyttat till Orminge.

Gissningen: Är en snok

Viltvårdare ska analysera ormen men deras kvalificerade gissning just nu är att det rör sig om en snok.

– Vi fick ju lite panik, vi bor på andra våningen och förstod inte alls hur den kom dit. Vi var bara glada att vi inte hade fönstret öppet som vi brukar, säger Carmen.

– Det var en väldigt märklig situation. Särskilt eftersom man inte heller vet var man kan vända sig när sånt här uppstår.

Följ ämnen i artikeln