Fortsatt jakt på dubbelmördare i Danmark

TT

Publicerad 2019-07-01

Polis och kriminaltekniker på plats efter att två svenska män skjutits ihjäl i en bil i Köpenhamnsförorten Herlev i tisdags kväll.

Dansk polis söker fortfarande efter dem som mördade två svenskar, 21 och 23 år gamla, i Herlev utanför Köpenhamn förra tisdagen. Männen sköts med minst tio skott från automatvapen och pistol när de satt i en bil.

"Vi är fortsatt intresserade av information om den silvergrå Audi S4 som körde från brottsplatsen", säger biträdande polisinspektör Peter Malmose, i ett pressmeddelande.

Bilen stals på Kastrupvejen några dagar före dådet. Den hittades sedan delvis utbränd i Nærum, en förort norr om Köpenhamn, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

En 21-årig svensktalande man med misstänkt koppling till dubbelmordet greps under dramatiska omständigheter i en lägenhet i Århus i fredags. Han häktades under lördagen av rätten i Glostrup, men skälen bakom häktningen hålls hemliga.

Enligt medieuppgifter har dubbelmordet i Danmark kopplingar till en uppgörelse mellan kriminella nätverk i nordvästra Stockholm.