Ulf Olofssons vindruta krossades av ett flygande rådjur

avAndreas Ekström

Ulf Olofsson, 61, hade sin bil parkerad på Hantverkargatan på Kungsholmen i centrala Stockholm.

I söndags upptäckte han att vindrutan hade krossats.

– Ett flygande rådjur hade landat på rutan och sedan sprungit därifrån, säger Ulf Olofsson.

Viltolyckor i Stockholms innerstad hör inte till vanligheterna. Ändå var det just detta som hände Ulf Olofsson.

– Jag trodde inte på det när jag hörde det, ett rådjur som hoppat över en mur som är flera meter hög för att sedan landa på min bil, det låter otroligt, säger Ulf.

Lagom till att Elitloppshelgen var på väg att ta slut ringde Ulfs telefon. Det var polisen som meddelade att hans bil hade varit med i en olycka.

– Polisen ringde och frågade om jag hade en Ford som stod parkerad på Hantverkargatan och sa att det hänt en olycka. Ett rådjur hade hoppat ner på bilen, säger han.

Senare på kvällen gick Ulf ner och kollade på bilen. Då såg han att det satt en lapp på hans förstörda vindruta, där det stod ”Hej, ett rådjur flög ner på din bil, jag har ringt polisen. Hör av dig om du vill ha ett vittne”.

–Jag ringde upp henne och frågade vad som hade hänt. Hon svarade att hon hade gått på gatan och hade sett något komma från luften som landade mitt på min bil.

1 av 4 | Foto: Privat
Vindrutan på Ulfs bil hade krossats av ett flygande rådjur.

”Rådjuret sprang in i ett skyltfönster”

Det var Fia Bengtsson, 31, som såg händelsen och skrev den lilla lappen till Ulf. Hon var på väg hem till sin lägenhet på Kungsholmen, när hon såg rådjuret som landade på Ulfs bil.

– Jag trodde först att det var en hund eller något som hade kommit flygande, men så var det ett rådjur som hade landat på bilen. Först tänkte jag att det hade skadat sig, muren är flera meter hög. Men så reste sig rådjuret, stackaren var jätteskärrad, sprang ut i trafiken och in i ett skyltfönster flera gånger när den såg sin spegelbild. Sedan sprang det upp på Hantverkargatan igen och försvann, säger Fia Bengtsson.

Ingen ersättning för skadorna

Ulf har varit i kontakt med sitt försäkringsbolag. Trots att Fia var redo att ställa upp som vittne, om det hade behövts, får han ingen ersättning.

– Jag har bara halvförsäkring, så det täcker inte vagnskador. Jag måste betala reparationen av rutan själv, det blir 5 000 kronor, inte så jätteroligt, säger Ulf Olofsson.

Aftonbladet har talat med Stockholmspolisen som inte har någon information kring hur det har gått med rådjuret.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Olycka