God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-02-15

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till onsdag den 15 februari.

Man sköts flera gånger vid skola – i kriminell uppgörelse

En person blev skjuten vid en skola i Vallentuna på tisdagskvällen. Enligt Aftonbladets uppgifter var det en man som sköts flera gånger, i benet och i armen, i en misstänkt kriminell uppgörelse.
Läs hela artikeln

Trumps kampanj i ryska samtal – krav på utredning

Inspelningar och samtalslistor uppges avslöja kontakterna mellan Donald Trumps medarbetare och rysk underrättelsetjänst inför valet. Efter Michael Flynns avgång kräver politiker på bägge sidor en utredning.
Uppgifter: Trumps anställda i ryska samtal
Kravet: Undersök alla rysskontakter
Läs också: Trump släpper USA:s krav på tvåstatslösning

Kim Jong-nam sa att han attackerats med sprej

Diktatorn Kim Jong-uns halvbror Kim Jong-nam ska ha förgiftats av två kvinnliga nordkoreanska agenter på flygplatsen i Kuala Lumpur. I ambulansen ska han ha avslöjat hur han mördades.
Läs hela artikeln

GW: 18-åringen säger att ”Arbogakvinnan” bad honom mörda

Pojkvännen erkände sommarstugemordet. Nu uppger Leif GW Persson att 18-åringen också berättat att det är ”Arbogakvinnan” som skjutsat honom till brottsplatsen och bett honom begå gärningen.
Läs hela artikeln

Kvinna allvarligt skadad i brand

En kvinna skadades allvarligt i en lägenhetsbrand i Lagan utanför Ljungby strax före midnatt. Orsaken till eldsvådan är ännu inte känd – och polisen ska inleda en teknisk undersökning.
Läs hela artikeln

Barnen löste fallet – genom att rita en karta

Kvinnan backade in i en bil – och flydde från brottsplatsen. Men tack vare två kloka barn kunde tysk polis ändå lösa fallet.
– Ärligt talat var deras teckning bättre mina kollegors brukar vara, säger en polis.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!