Alexander är första svensk att fånga alla

Uppdaterad 2016-08-05 | Publicerad 2016-08-01

Alexander D'Rosso är första svensk att fånga alla Pokémon.

Han har gått 22 mil och gått ner åtta kilo.

– När jag bestämmer mig för någonting krigar jag, säger han till Aftonbladet.

Det kan knappast ha undgått någon att ”Pokémon Go”-hysterin har brett ut sig över världen. Vissa spelare har varit mer ambitiösa än andra och nu, en knapp månad efter att spelet släpptes, börjar det dyka upp rapporter om spelare som lyckats fånga alla pokémon som finns tillgängliga i deras länder.

Gått ner åtta kilo

Nick Johson blev i slutet av juli den förste amerikanen att fånga alla Pokémon. Ett par dagar senare upprepade Sam Clark från Southampton samma bedrift i Storbritannien. Nu har Alexander D'Rosso blivit den förste svensken, kanske skandinaven, att fånga alla.

– Det är kul. Det har varit hårt arbete. På två veckor har jag gått 22 mil. Jag har gått ner åtta kilo, säger han till Aftonbladet.

På måndagen träffade Aftonbladet Alexander i Stockholm när han utvecklade sina sista Pokémon, däribland Charizard, Muk och Alakazam.

– Jag har mest gjort det för träningens skull. När jag bestämmer mig för något krigar jag och går all in, säger han.

”Nu ska jag vila”

Just nu finns det 142 pokémon i spelet. Utöver det finns det fyra regionsspecifika Pokémon i Australien, Nordamerika, Asien och Europa. Alexander har fångat alla som finns i Europa.

– Jag kanske åker runt och fångar de sista också. Jag tror inte det, men vi får se.

Nu är det dags för lite välförtjänt avkoppling.

– Nu ska jag njuta av god mat, vila och kanske gå till en massör, säger han.