Fortnite anges som skäl till skilsmässa

Uppdaterad 2019-02-18 | Publicerad 2018-09-16

Få har nog missat vilken otrolig succé onlinespelet Fortnite är. Folk världen över samlas kring spelet – men nu rapporterar The Daily Dot om en något oväntad baksida. Fler och fler par som skiljer sig nämner nämligen Fortnite som orsak.

En härlig hemmakväll med partnern tänker du, men partnern i fråga bänkar sig framför det ofantligt populära onlinespelet Fortnite. Känner du igen dig? I så fall är du knappast ensam, skriver The Daily Dot.

Fortnite har exploderat i populäritet det senaste året.

Står för fem procent av ansökningarna

Siffror från skilsmässosajten Divorce Online visar att över 200 brittiska par har ansökt om skilsmässa på grund av “Fortnite och missbruk av andra onlinespel” sedan första januari i år. Det är nästan fem procent av de 4 665 ansökningar som företaget hanterat i år.

“Missbruk av droger, alkohol eller spel har ofta angetts som anledning för krossade äktenskap men den digitala revolutionens uppgång har fört med sig nya missbruk” säger en av sajtens talespersoner.

Från och med den 18 juni klassar Världshälsoorganisationen WHO datorspelsberoende som en typ av psykisk ohälsa. En individ bör lida av en onormal fixering av spelande i minst ett år innan diagnosen kan ställas.