Rörande budskapet – bakom bilderna på pappan och dottern

Publicerad 2018-05-29

En pappa, en dotter, en hund och en katt. Det är vad som syns på kinesiska familjen Wongs årliga bilder.

Bakom bilderna finns ett rörande budskap.

En familj från Hong Kong har gjort viral succé med ett unikt fotoalbum. Pappan i familjen, Wong Ting-man, poserar tillsammans med dottern Tiffany och familjens husdjur i en soffa.

Varje år har de tagit en likadan bild – under tio års tid, skriver Daily Mail.

Den första bilden tog Tiffanys mamma år 2008 när dottern var nyfödd. Den sista bilden tog mamman i år, på sin nu tio år gamla flicka i pappans famn.

Även år 2014 och 2015 togs varsin bild.

Familjen har berättat att det finns ett budskap bakom bilderna. Wong Ting-man menar att många kinesiska familjer överger sina husdjur när de väntar barn. Anledningen ska enligt honom vara hygien.

Starkt budskap

Men familjen Wong gjorde inte så – och med de här bilderna vill de visa hur bra det har gått.

– Vi har haft två husdjur under hela min frus graviditet och de senaste tio åren. Och min dotter har aldrig varit inlagd på sjukhus, säger Wong till Daily Mail.

När Wong Ting-mans 38-åriga fru blev gravid valde paret att behålla de två husdjur som de tidigare hade adopterat från en veterinärklinik.

– Då sa både min svärfar och min mamma åt mig att jag skulle tänka på hur man hanterar dessa djur, men jag ignorerade dem bara, säger han till Daily Mail.

Den sista bilden från 2018 visar en tioårig flicka med sin pappa.

Familjens husdjur är en 13-årig långhårig tax och en 14 år gammal katt som har fått sitt vänstra bakben amputerat på grund av skador hon hade innan hon kom till familjen Wong.

Nu hoppas han Wong Ting-man att bilderna ska inspirera andra familjer att behålla sina djur.

Följ ämnen i artikeln