Kan ha hittat mordvapnet

Publicerad 2014-06-23

Polisen kan ha hittat mordvapnet i fallet med den mördade 22-åriga kvinnan i Askersund.

Fynden fördes med iltransport till SKL under eftermiddagen, skriver NA.

Polisen har gjort flera viktiga fynd i mordutredningen.

– Vi har gjort flera beslag och vi tror att någon av de här sakerna mycket väl kan vara mordvapnet, säger Göran Schwartz, tillförordnad chef vid tekniska roteln hos polisen i Örebro till NA.

Fynden kan vara avgörande för att få svar på hur den 22-åriga kvinnan i Askersund mördades.

– Vi gjorde en första prioritering och åkte ner med iltransport till SKL nu under eftermiddagen för att vi ville ha lite snabbare svar, säger Göran Schwartz.

Obduktionen förväntas bli klar i morgon. En poliskälla har tidigare uppgett för Aftonbladet att kroppen var styckad när den hittades i ett skogsområde utanför Kumla i förra veckan.

Hur kommenterar ni de uppgifterna?

– Möjligtvis kan vi kommentera det i morgon, när obduktionen är klar, säger Mats Nylén, presstalesperson på polisen i Örebro län.

Trion misstänkt

Sedan i helgen är en 24-årig kvinna häktad misstänkt för mordet. En jämnårig man är också häktad, på den lägre misstankegraden, misstänkt för skyddande av brottsling.

Gården, där de båda bor, är fortfarande avspärrad och på gården står ett av de fordon som kan komma att bli viktigt i utredningen.

Polisen försöker nu komma fram till hur kroppen flyttats från en lägenhet i Askersund till ett skogsområde öster om Kumla.

– Vi undersöker flera fordon, säger Mats Nylén, presstalesperson på polisen i Örebro län.

Den 24-åriga man, som inledningsvis anhölls misstänkt för medhjälp till mord, släpptes i helgen.

– Formellt är han fortfarande misstänkt, men misstankarna är lägre än tidigare. Vi arbetar för fullt med att utreda huruvida han ska avskrivas helt eller om misstankarna ska stärkas igen, säger Nylén.