Symbolisk nedgång i Italiens mörka virustal

TT-AFP

Uppdaterad 2020-04-21 | Publicerad 2020-04-20

En sjuksköterska informerar sin kollega om läget för coronapatienterna på sjukhuset San Carlo i Milano i Italien. Bilden är från torsdagen den 16 april.

Italien har för första gången sedan i februari kunnat redovisa en minskning i antalet människor i landet som är smittade av coronaviruset.

Enligt landets civilförsvarsmyndighet var på måndagen de personer som antingen vårdades på sjukhus eller återhämtade sig efter att ha varit sjuka 108 237 till antalet. Det är en minskning med 20 i förhållande till dagen innan.

En symbolisk nedgång med andra ord, men chefen för civilförsvarsmyndigheten, Angelo Borrelli, tyckte ändå att den var värd att uppmärksamma.

– För första gången ser vi en positiv utveckling när det gäller att antalet personer som just testats positivt har minskat, sade han vid måndagens pressträff.

Men dödstalet fortsätter att stiga i Italien. Antalet döda till följd av coronaviruset som redovisades på måndagen var 454. Därmed har 24 114 människor avlidit i Italien i sviterna av viruset.

Många inom sjukvården tror dock att dödstalet kan vara betydligt högre än så eftersom de som har avlidit i sina hem eller på äldreboenden inte redovisas i den italienska statistiken.

Följ ämnen i artikeln