Samtalet är sista spåret av Joakim, 30

Uppdaterad 2019-07-05 | Publicerad 2019-06-30

Polisen fortsätter sökandet efter Joakim, 30, som varit försvunnen sedan i torsdags. Sista spåret av honom är ett telefonsamtal.

– Det är sista gången som vi med säkerhet vet att han har varit i kontakt med någon, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson.

Telefonkontakten med anhöriga ska ha skett tidigt i torsdagsmorse i samband med att Joakim lämnade sin bil längs med väg 373 mot Långträsk utanför Piteå.

– Det är egentligen det enda spåret vi har och därför koncentreras sökandet till området kring den här bilen, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen region Nord.

Polisen har varit i kontakt med personen som 30-åringen pratade med innan han försvann, men kan i nuläget inte säga mer om telefonsamtalet.

Lämnade bilen och försvann

Joakim, som är hemmahörande i Kalix, anmäldes saknad av sina anhöriga i torsdags. Flera platser kontrollerades och sökinsatser genomfördes under kvällen, utan att han påträffades.

Polisen söker efter Joakim, 30.

På fredagskvällen kontaktades polisen återigen efter att anhöriga hittat den mörka bil som Joakim ska ha använt. Fordonet hittades i Långträskområdet. Enligt polisen handlar det om ett området med mycket svår terräng att söka i.

Polisen: Hans liv kan vara i fara

Fjällräddare, hundpatruller och helikopter har hjälpt till i sökinsatsen, som fortsätter med fullkraft under söndagen. Även personal från Hemvärnet är inkopplade.

– Ungefär ett 25-tal personer kommer att finnas på plats och hjälpa under söndagen, säger Peder Jonsson.

Polisen misstänker inget brott men tror att Joakims liv kan vara i fara.

Vid försvinnandet ska han ha haft svarta mjukisbyxor, grön huvtröja, vita skor och en mörkgrön keps. Polisen är fortsatt intresserad av tips och iakttagelser kring 30-åringens försvinnande. Vet du något? Ring 114 14 för att lämna tips.

Följ ämnen i artikeln