Knepet avslöjat: Så öppnar du plastpåsen

Publicerad 2016-02-11

Plastpåsar i affären kan vara helt omöjliga att öppna – men inte nu längre. På Coop Konsum i Vilhelmina visade man upp den enkla lösningen i ett filmklipp som nu gör succé på nätet.

Maria och Ylva.

På Coop Konsum i Vilhelmina fann personalen lösningen på hur man enklast öppnar en plastpåse. De valde att dela med sig av tipset i ett videoklipp på Facebook, men anade inte att gensvaret skulle bli så stort. Den korta filmsnutten har i skrivande stund fått över 300 000 visningar, 1400 gilla-markeringar och nästan 1800 delningar.

– Ja det är helt otroligt, den är nästan överallt, säger Maria Hörnlund, som arbetar på Coop i Vilhelmina, till Aftonbladet.

Hon är personen som förgäves försöker få upp plastpåsen i filmen, medan hennes kollega Ylva Strömberg förklarar hur man egentligen ska göra. Tricket är att dra påsens handtag rakt ut åt sidan. Då kommer två små flärpar fram. När man tar tag i flärparna och drar öppnas påsen.

"Flärparna har funnits ett bra tag”

Idén till videon kom från en tävling.

– Det började med att vi hade en Facebooktävling där vi tog kort på de här små flärparna på handtagen, men då var det inte så stor respons. Då sa vi att vi gör en film och visar hur man gör. Vi la ut det som en rolig grej och det bara exploderade, säger Maria Hörnlund.

Kunskapen om hur man gör fanns redan hos personalen.
– Vi har nog hört det av någon som har visat oss för längesen. De har ju funnits ett bra tag de där flärparna, det är väl det att ingen har blivit informerad om det.

Hon har märkt att kunderna i butiken ofta har problem med plastpåsarna.
– Ja påsarna är ju ett gytter att ta upp ibland, men nu är det lite roligt för nu kommer det kunder och säger "nu vet vi hur vi öppnar påsarna" och så drar de i handtagen och skrattar gott, säger Maria Hörnlund.

Vad blir nästa klipp som kommer välta nätet?
– Ja jag vet inte riktigt, jag vet inte om vi slår det här, men någonting måste vi väl göra. Vi har skaffat en maskot, en räv, så vi får se om han hittar på några roligheter kanske, säger Maria Hörnlund och skrattar.