Två personer anhållna för mord

avKarl Enn Henricsson, Sandra Killgren

Två personer har anhållits misstänkta för mord i Göteborg.

De greps tidigt imorse efter vittnens upptäckt av en kroppsdel.

– Vittnen har gjort iakttagelser av en kroppsdel och det ledde polisen till dessa två personer, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson.

Två personer i Göteborg greps tidigt på torsdagsmorgonen och sitter nu anhållna misstänkta för mord.

– Det har gjorts iakttagelser som vi behöver gå till botten med och få klarhet i, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson som håller i ärendet.

Exakt när det möjliga mordet begåtts är oklart i nuläget. Men brottet ska ha skett i närtid. Det handlar alltså inte om ett genombrott i en tidigare eller äldre utredning.

Vittne larmade om kroppsdel

Enligt Göteborgs-Posten ska polisens arbete utgå från norra Angered i Göteborg, där vittnen såg en kroppsdel i anslutning till en bil.

I samband med att vittnet, som lär ha tagit bilder av kroppsdelen, lämnade platsen för att ringa polisen så försvann fordonet.

Bilen kunde senare spåras till en adress i Majorna, skriver tidningen. Det var också där som personerna greps av polis natten mellan onsdag och torsdag.

Åklagaren är förtegen om beslutet att frihetsberöva de två personerna, men enligt uppgift till GP är det en man och en kvinna som är anhållna.

Misstänkta förnekar brott

De anhållna personerna har förhörts under dagen. Advokat Kent-Olof Stigh var med under förhören.

– Min huvudman är misstänkt för mord, han förnekar brott och han är anhållen - det är det jag kan berätta i nuläget, säger han till Aftonbladet.

Båda anhållna är skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mord

Brott

AB Voice

Göteborg