Johanna Möller får inte ta emot besök från sin pojkvän

Publicerad 2023-12-06

”Arbogakvinnan” Johanna Möller under rättegången i Svea hovrätt. Arkivbild.

Johanna Möller vill träffa sin pojkvän i fängelset.

Men Kriminalvården avslår nu hennes ansökan.

Enligt utredningen lever mannen tillsammans med en annan kvinna i Nederländerna.

”Arbogakvinnan” Johanna Möller, 44, dömdes 2017 till livstids fängelse för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma.

Hon avtjänar nu straffet på kvinnoanstalten i Ystad.

Där vill hon ta emot besök från en person som hon uppger är hennes pojkvän. Men mannen är inte svensk medborgare och bor tillsammans med en annan kvinna i Nederländerna.

I sin bedömning skriver Kriminalvården att det inte framkommit något som visar att personen är närstående till Möller. Därför menar de att besöken kan ”äventyra säkerheten, motverka den intagnes anpassning i samhället eller vara till skada för den intagne”.

Får inte heller prata i telefon

Hon har också bett om tillåtelse att prata med pojkvännen i telefon. Men numret tros vara kopplat till en mobiltelefon och kan enkelt överlåtas till en annan person, enligt Kriminalvårdens bedömning.

Samtalen kan därför utgöra en säkerhetsrisk och även det tillståndet nekas.

Möller har under sin tid i fängelset ansökt om permission, men flera gånger fått avslag, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat.

Det har funnits en ”påtaglig risk” för att hon då kommer att begå brott och ”undandra sig straffets fullgörande”, enligt hennes särskilda villkor.

I riksmottagningens utredning bedömdes risken för rymning, hot eller våld vara hög.