En gripen efter vansinnesfärd med husbil

avAndreas Ekström

När polisen kom satte sig Julie Ann Rainbird, 52, i en husbil och drog iväg.

Under vansinnesfärden körde hon in i sex bilar och en palm – samtidigt som hon jagades av polis.

Hon greps när hon flydde till fots, efter ha kraschat husbilen.

Den 30 april rapporterade en kvinna från Los Angeles att hennes identitet hade stulits. Identiteten hade använts till att köpa en motorcykel i Simi Valley och polisen i Los Angeles tog sig an fallet. I tisdags hade man tagit sig till Santa Clarita, strax norr om Los Angeles. Där startade en intensiv biljakt, skriver Daily Mail.

Det var vid 19-tiden som polisen kom hem till Julie Ann Rainbird, som bor i en husbil i Santa Clarita. När hon upptäckte polisen tryckte hon gasen i botten och flydde från dem, i vad som till att började med misstänktes vara en stulen husbil. Under vansinnesfärden körde hon in i sex bilar och en palm som rev upp passagerarsidan på husbilen och krossade hennes vindruta.

Hundarna försökte fly

Med sig i bilen hade hon två hundar som satt i hennes knä samtidigt som hon körde. Till slut fick hundarna nog av skräckfärden och försökte fly. Ena hunden lyckades och hoppade ut genom hålet som blivit efter vindrutan krossats. I filmen från en nyhetshelikopter kan man se hur hunden hoppar ut och rullar ett par varv på vägen. För att sedan resa sig och lunka till trottoaren. Även den andra hunden försökte att slita sig från sin matte, men hon hade ett rejält grepp om halsbandet. Man kan se i filmen hur hon drar tillbaka hunden till sitt knä. Några sekunder senare kraschade hon in i en bil och jakten började lida mot sitt slut.

Hon flydde till fots, men det dröjde inte länge innan polisen grep henne. När man väl lyckades identifiera henne visade det sig att husbilen inte alls var stulen. Däremot hade hon köpt den under falsk identitet.

Tre till sjukhus

Tre personer, inklusive Julie Ann Rainbird, fick uppsöka sjukhus efter den livsfarliga jakten. Hon är sedan tidigare dömd för olaga intrång, identitetsstöld och innehav av metamfetamin. Borgen är satt till 100 000 dollar och hon är misstänkt för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Dessutom var hon sedan tidigare efterlyst för två ärenden som polisen inte ville kommentera. Efter biljakten har hon förlorat vårdnaden om sina hundar, som enligt rapporter klarat sig utan livshotande skador.

Utredningen mot Julie Ann Rainbird pågår fortfarande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Husbilar

Hundar