Hon fick ta emot priset för sina godhjärtade insatser

Publicerad 2020-02-05

På tisdagskvällen delade Rotaryklubbarna i Uppsala och Knivsta ut Guldhjärtat till en godhjärtad företagare i Uppsala län.

Det var elfte gången som priset delades ut, och årets pristagare rörde juryn rejält.

Det var i samband med Distinget, Handelskammarens årliga möte där företagare och samhälle möts på Norrlands nation, som Guldhjärtat delades ut. Av de 30 nominerade var det till slut enmansföretagaren Kenny Sloge, Alla fötters fotklinik, som fick ta emot priset.

”Kenny visar att även små enmansföretag kan göra stora insatser. Hon är ett inspirerande föredöme som tar vara på sin yrkeskunskap som fotvårdare och omvandlar den till omtanke på Mikaelsgården, vilken drivs av Uppsala Stadsmission. Under flera år har Kenny gett av sin tid till några av samhällets mest utsatta. Att oavlönat vårda hemlösas fötter är en ovanligt vacker handling som rör djupt i hjärtat”, skriver juryn i sin motivering.

En stukad vinnare

Och det var en rörd, om än lite stukad, pristagare som hyllades på Norrlands nation.

– Det var jättespännande att få ta emot det här priset, jag var riktigt rörd, säger Kenny Sloge som haltandes tog sig upp på scenen.

– Jag var på semester i Sydamerika för tre veckor sedan, och där råkade jag tyvärr bryta foten. Det är väldigt frustrerande, och det tar mycket av min energi.

Vad betyder det här priset för dig?
– Det här är en bra push framåt för mig. Med tanke på den brutna foten har jag känt mig lite deppig den senaste tiden. Jag har precis flyttat verksamheten in till centrum, men på grund av den brutna foten har jag ännu inte kunnat öppna upp i de nya lokalerna. Så det här var precis vad jag behövde.

”Varje möte med nya människor berikar mig”

Beskedet att hon hade vunnit fick hon i samband med ett besök hos ortopeden.

– Jag visste faktiskt inte ens att jag var nominerad. Sedan fick jag ett sms där det stod att jag hade vunnit. Jag blev väldigt chockad, men glad.

Vad fick dig att börja hjälpa hemlösa och utsatta?
– Jag har fått så mycket av andra, och jag kände att jag också vill ge någonting tillbaka. När jag fick en förfrågan av Mikaelsgården tvekade jag inte en sekund och varje möte med nya människor berikar mig. Jag får höra deras hela livshistoria.

Följ ämnen i artikeln