Michelle Obama sågas – ”banalt och platt”

Publicerad 2019-04-10

I kväll tar USA:s tidigare första dam Michelle Obama plats på scenen i Globen i Stockholm.

Motsvarande föreställning hölls i går kväll i Köpenhamn – men där blev det tummen ner efter showen.

”Platt känsla”, ”banaliteter”, bisarr föreställning”.

Omdömena var inte nådiga hos vissa danska recensenter efter Michelle Obamas framträdande på Royal Arena i Köpenhamn.

Tidningen Berlingskes recensent delade ut tre av sex möjliga stjärnor till Michelle Obamas föreställning. Samma ljumma betyg gav tidningarna B.T. och Ekstra Bladet.

USA:s tidigare första dam Michelle Obama framträdde på Royal Arena i Köpenhamn på tisdagskvällen.

Omkring 11 000 åskådare var på plats när Michelle Obama höll föredraget som bygger på hennes bästsäljande bok ”Min historia”. De dyraste biljetterna kostade 3 500 danska kronor (cirka 4 800 svenska kronor), ett faktum som Berlingskes recensent tog fasta på:

”Hur mycket vass förstadam-visdom får man för 3 500 kronor? Det svar som utkristalliserade sig två timmar senare är: Överraskande lite”, konstaterar skribenten som också slår fast att publiken lämnade föreställning med en ”hög banaliteter”.

Ekstrabladets recensent försökte anslå en mer försonlig ton och konstaterar i sin text att Obama har så mycket karisma och charm att hon stundtals lyser igenom. Men något nytt får den som redan läst hennes bok inte med sig, enligt skribenten som också ger författaren Obama en känga, om än dubbeltydig:

”På många, faktiskt på flertalet, sätt rör det sig om ett osmakligt självförhärligande. Men bakom allt nonsens verkar det på ett eller annat sätt finnas en kvinna som man gärna delar en omgång tequila med”.

Michelle Obama är gift med Barack Obama som var USA:s president 2009 till 2017.