Vann pengar på lott – hjälpte hemlös man

Publicerad 2016-02-17

En amerikansk kvinna vann pengar på en skraplott. På vägen hem körde hon förbi en hemlös man – och bestämde sig för att hjälpa honom.

Det var i lördags som den ensamstående trebarnsmamman Sofia Lorena från Massachusetts i USA köpte en skraplott, skriver Daily News. Hon vann 200 dollar, ungefär 1 700 svenska kronor.

På väg hem åkte hon förbi en hemlös man som stod ute och frös i minus åtta graders kyla. I handen höll han en skylt där det stod: ”Vad som helst hjälper”. Sofia Lorena köpte honom en kopp kaffe på Dunkin Donuts och frågade honom var han skulle sova i natt. När hon förstod att han skulle behöva sova på gatan i den kalla natten, så bestämde hon sig för att använda sina vinstpengar för att hjälpa honom.

”Det var då jag visste varför jag vann pengarna. Så jag körde honom till Rosewood Inn i Wareham och betalade för två nätter.”, skrev hon i ett Facebookinlägg.

Startade insamling

Efter händelsen startade Sofia Lorena en insamling för mannen, vars namn är Glenn Williams. Insamlingen fick in över 1 900 dollar, cirka 16 000 svenska kronor, på mindre än 24 timmar. Med hjälp av pengarna har hon sett till att Glenn Williams kan sova på hotellet ännu en vecka, medan hon letar efter ett mer stabilt boende åt honom. Hennes vänner har också hjälpt till genom att skänka mat och kläder.

”Jag har ärligt talat blivit överväldigad av att så många människor vill hjälpa en man som har berörd mitt hjärta på så många sätt.”, skriver hon på Facebook.

Här är Sofias Lorenas Facebookinlägg:

”Ikväll vann jag 200 dollar på en skraplott. Jag var så upprymd tills jag tittade upp och såg Glenn. Han höll en hemlös-skylt i handen, hans händer skakade och han grät när den minusgradiga vinden piskade hans ansikte. Jag vevade ner rutan och erbjöd mig att köpa kaffe till honom, vilket han tveksamt men tacksamt gick med på. När vi körde till Dunkins så frågade jag honom var han skulle sova och han sa att han inte visste, så på vägen ringde jag till det lokala härbärget och andra härbärgen i närheten, men det fanns inga platser. Det var då jag visste varför jag vann de 200 dollarna.

Gud förde Glenn i min väg av en anledning, så jag körde honom till hotellet Rosewood Inn i Wareham och betalade för två nätter. Jag har aldrig sett en vuxen man gråta. Han började be och säga att jag var en ängel. Om någon har extra varma kläder eller varm mat som blivit över och vill skänka det till honom, så finns han i rum 16. Jag vet hur tacksam han skulle bli. När du går och lägger dig, ingosad i värme, kom ihåg hur lyckligt lottad du är när den kalla vinden blåser minusgrader ute. I kväll vet jag att min nya vän Glenn är varm.”